subota, 5. prosinca 2009.

KALENDAR DOGAĐAJA U DRUŠTVIMA I UDRUGAMA BERLINSKIH HRVATA, MISIJI, VELEPOSLANSTVU...



HRVATSKI RADIO (Glas Hrvatske) OVDJE HRVATSKA, A TKO JE TAMO
Emitirano 4. prosinca 2009.
Nismo sami! Glas Hrvatske je program Hrvatskog radija posvećen Hrvatima u svijetu. Može se pratiti putem satelita ili interneta. Za vas koji čitate ove redove, važna je ova druga mogućnost. Na stranicama HRT-a http://www.hrt.hr/ možete pronaći željenu emisiju. Kliknite na naslovnici na HR na zahtjev, zatim izaberite program Glas Hrvatske i nakon toga željenu emisiju. U emisiji Ovdje Hrvatska a tko je tamo, čiji link vam prenosimo, posvećen je prostor Hrvatima u Berlinu, a ima riječi i o blogu, kojega upravo pratite. Autori bloga žele vam ugodne trenutke uz vijesti, reportaže i glazbu iz Domovine i hrvatskih domova diljem svijeta.






nedjelja 20. prosinca

-SD Croatia organizira malonogometni Božićni turnir. Mjesto održavanja je sportska dvorana u Wedellstraße, Lankwitz.

od 17.- 20- prosinca

- Duhovna obnova u Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin. Voditelj duhovne obnove u crkvi svetog Sebastiana bit će prof. don Ante Mateljan, profesor na Bogoslovnom fakultetu Split.

nedjelja, 13. prosinca
- Hrvatska dopunska škola organizira školsku Božićnu priredbu. Početak priredbe je u 13 sati, nakon nedjeljne svete mise, u dvorani Hrvatske katoličke misije, na adresi Feldstr. 4, 13 355 Berlin-Wedding.

subota, 12.prosinca
-Advent-party u organizaciji banda Stari kamen i franjevačke mladeži u subotu, 12. prosinca. Početak zabave je u 19 sati. Cijena ulaznice je 10 eura. Adresa: Rathenower Str. 17, 10 559 Berlin-Moabit.

subota, 12. prosinca
-dobre vijesti za mališane! Proslava svetog Nikole je u crkvi svetog Sebastiana u subotu 12. prosinca. U 15 sati je sveta misa za djecu i roditelje a potom i priredba i podjela darova.

petak 11. prosinca
- u crkvi svetog Sebastiana/Gartenplatz, 13 355 Wedding/ gdje je sjedište i Hrvatske katoličke misije, održava se tradicionalni, dobrotvorni Božićni koncert Orkestra njemačkog vojnog zrakoplovstva. Početak koncerta je u 19 sati. Cijena ulaznice 5 eura.

od subote 28. studenog
-Zavičajni klub „Brođani“ sudjeluju i ove godine na tradicionalnom, 30. po redu, Božićnom sajmu u općini Lichtenrade. Njihov prodajni štand, od kojeg zarađena sredstva idu u dobrotvorne svrhe, na ovom sajmu možete pronaći već u subotu 28. studenog pa potom sve naredne subote do Božića.

Nema komentara: